tiistai 30. syyskuuta 2014

Helppo ja herkullinen bouillabaisse

Tänään teki mieli kalakeittoa.
Kuitenkin tavallinen kermainen kalakeitto ei innostanut, selailin netistä ideoita ja päädyin bouillabaisseen.
No, ei tämä nyt ihan aito bouillabaisse ole, mutta hurjan hyvää ja nopsa valmistaa.



helppo Bouillabaisse 4:lle

puoli kiloa merilohta
puolikas isosta purjosta
n. 150 g fenkolia
1 paprika
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
100 g katkarapuja
100g simpukoita (pakaste)
1 kalaliemikuutio
1-2 rkl omenasiiderietikkaa
0,5 dl kermaa
5 dl vettä
1 tl kurkumaa (väriä antamaan)
suolaa, valko- ja mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä

Pilko purjo, fenkoli ja paprika
Poista kalasta nahka ja paloittele kuutioiksi
Laita kattilaan loraus oliiviöljyä ja freesaa kasviksia hetki siinä
Lisää valkosipuli puristettuna sekä suola, pippuri ja kurkuma joukkoon ja jatka freesausta vielä hetki
Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja kalaliemikuutio sekä siiderietikka
Hauduttele kannen alla n. 10 min.
Lisää sitten kalapalat ja anna kiehua 5 min.
Lisää kerma, katkaravut ja simpukat
Tarkista suola ja maut, lisää tarvittaessa

Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa.

P.S Perunaa voi myös lisätä keittoon kuutioina mainiosti, jos sitä kaipaa :)
Sinne vaan, samaan aikaan kattilaan muiden kasvisten kanssa.
Ja sitten syömään!


1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi herkulliselta! Perinteinen suomalainen kalakeitto ei niinkään ole mun lempparia, mutta tästä versiosta mäkin varmasti tykkäisin :)

    VastaaPoista