sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kaikenlaista höpinää

Tulipas käytyä eilen Turun ruokamessuilla.
Oltiin liikkeellä vanhimman tyttären ja hänen poikaystävänsä kanssa, mukavaa seuraa :)
Messuilla oli aikamoinen ruuhka, jonottaa sai todellakin.
Juustot olivat selkeässä pääroolissa, kotimaisia pieniä juustoloita oli maistattamassa tuotteitaan.
Monilla oli uutuutena Cheddar ja hyviä makuja niissä oli, nam!
Poikettiin myös kirjamessuilla katselemassa ja vähän ostelemassakin.


Olin laittanut parin kilon kasslerpaistin uuniin 120 asteeseen, kannen alle muhimaan ennen messuille lähtöä. Paisti oli uunissa n. kuusi tuntia, kyllä tuli mureaa eikä yhtään kuivaa.
Paistin kanssa valmistimme sitten yhdessä nuorison kanssa ohrattoa ja papu-pekonihöystöä.
Vanhin tyttäremme on kova laittamaan ruokaa ja bloggaa myös aiheesta täällä http://halkipoikkijapataan.blogspot.fi
Juomana oli valkoviiniä nimeltään HobNob ja sepä sopikin possun kanssa erityisen hyvin.
Kannattaa kokeilla rohkeasti :)

Keskimmäinen tytärkin saapui illalliselle ja oli niin ihanaa kun melkein koko perhe oli koolla, (keskimmäisen poikaystävä puuttui, mikä oli kyllä harmillista)
Kiitos kaikille osallistujille :)

Jälkkärinä meillä oli uunijäätelöä.

Teimme ruuasta annokset jokaiselle ja tältä se näytti.



Harmittaa, kun ei kuvattu pöytää ollenkaan. Kaikilla oli niin kova nälkä ja kiire syömään.
No, ensi kerralla otetaan kuvia kattauksestakin.

Ohratto 6:lle

3dl ohrahelmiä
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
vajaa desi valkoviiniä
n. 6-7 dl kiehuvaa vettä
1-2 dl raastettua parmesaania
oliiviöljyä, sitruunavoita
suolaa, valkopippuria myllystä

Hienossa kuoritut salottisipulit ja valkosipuli
Kuullota oliiviöljyssä kattilassa
Lisää ohra ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia
Lisää viini kattilaan
Kun viini on imeytynyt, lisää vähän vettä
Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes ohra on kypsää (n. 20min)
Lisää voi, juustoraaste, suola ja pippuri

Papu-pekonilisäke

200g pitkiä leikkopapuja
6 pekoniviipaletta
1-2 salottisipulia
1-2 rkl voita
n. 1 dl vettä
suolaa
Kuutioi sipuli ja pekoni pieneksi
Pilko pavut n. sentin pituisiksi pätkiksi
Paahda pekonia pannussa
Lisää sipuli ja kuullota hetki
Lisää pavut ja voi ja paista hetki
Lisää suolaa ja vettä
Hauduttele kypsäksi n. 5 min.
(lisää tarvittaessa vettä, jos haihtuu liikaa)

Ylikypsä Kasslerpaisti

2kg kassleria (suolattuna)
4-5 pientä sipulia
mustapippuria

Pippuroi liha
Ota lihaan joka puolelle hyvä pintaväri kuumalla paistinpannulla, tilkassa öljyä.
Laita liha kannelliseen uunivuokaan
Lisää viereen muutama pieni kuorittu sipuli
Laita n.120 asteiseen uuniin kuudeksi tunniksi
Välillä voit valella lihaa paistoliemellä, jota kertyy vuokaan
Ota uunista ja anna vetäytyä hetki
Valmista paistonesteestä kastike suurustamalla se Maizenalla ja lisää tarvittaessa nestettä ja mausteita. (me lisäsimme lorauksen valkoviiniä hapoksi)


Loppukevennykseksi kuva kirppislöydöstäni





Se on tuo ihana tummaihoinen tyttö tuossa pöydällä :)
Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

















1 kommentti:

  1. Oli tosiaan kiva reissu! Ja mukavaa oli myös kokata taas yhdessä, lopputuloskin oli herkullinen, niin kuin aina. Erityiskiitokset meiltä saa tietenkin ihanan murea possu ;)

    VastaaPoista