Sateisen vapaapäivän piristykseksi piti alkaa leipomaan jotain herkkua.
No omenoita pyöri pöydällä, joten omenakakkua sitten.
Minulla on vanha Anna-Leena Härkösen reseptikirja ja sieltä nappasin ohjeen.
Helppo omenakakku
200g voita
2dl sokeria
3 luomumunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
4 hapokasta omenaa
Kuutioi omenat pieniksi, näteiksi kuutioiksi (ei tarvitse kuoria)
Sulata voi pehmeäksi
Lisää voin joukkoon sokeri
Sekoita kierrevatkaimella
Lisää munat yksitellen jatkaen vatkaamista
Lisää kaikki kuivat aineet joukkoon ja sekoita puuhaarukalla hyvin sekaisin
Lisää joukkoon omppukuutiot ja sekoita taikina
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 50min.
Kokeile tikulla kypsyyttä
Kumoa kakku, kun se on hetken jäähtynyt ja anna jäähtyä kokonaan
Koristele tomusokerilla
Tässä vaiheessa kakku on syötävissä tai jos haluat vielä herkullisemman kakun kuorruta se :)
Kuorrutus
60g voita
200g sitruuna tuorejuustoa
3dl tomusokeria
Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri hyvin keskenään
Valuta seos kakun päälle ja koristele mantelilastuilla ja vaikka koristekuulilla
Minäpä tein kaksi kakkua tuosta taikinasta, niin saan molempia maistaa.
Tykkään kyllä enemmän tuosta kuorrutetusta, ehdottomasti :)
Tosin kuorruttamaton on vähän kevyempi ja tosi mehevä.
Taikinasta tulee siis yksi iso kakku tai kaksi pienempää.
Nyt sade lakkasi ja voisi käydä vielä metsässä hakemassa suppilovahveroita.
Energiaa ainakin riittää kakku herkuttelun jälkeen ;)
Onpa kauniin näköisiä kakkuja, varsinkin tuo kuorrutettu on oikein soma :)
VastaaPoista