sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pitkästä aikaa!

Onpa aika mennyt kovaa vauhtia ja työt haitanneet harrastuksia, kun ei ole mitään kerinnyt kirjoittelemaan.
Tämä täytyy korjata nyt.
On tosiaan töitä riittänyt ja sen mukana tulee väsymys, ei jaksa.
Ruokaa toki laitan kotona joka ilta, mutta kuvaus on jo ylivoimaista.

Eilen illalla syötiin kyllä niin maukasta ruokaa, että siitä on pakko resepti tänne kirjata.
Sateisen ja kylmän päivän iltana syötiin siis varsinaista lohturuokaa, lihakääryleitä, nam.

Täytyy ensin valottaa taustaa, eli ostin kymmenen kilon laatikon pihvikarjan luomulihaa.
Laatikossa oli jauhelihaa, paisteja ja entrecoteeta.
Lihan tuottaja on Maanpään luomutila, Uusikartano.
Laatu on aivan huippua, todella.

No, valitsin kilon painoisen pyöröpaistin liharulliin.
Selailin netistä ohjeita ja ideoita ja tällaisia tehtiin sitten.

Lauantai illan lihakääryleet

n. 1kg naudan pyöröpaistia
3-4 mietoa chilipalkoa
1/2 pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
ruususuolaa, mustapippuria ja Provencen yrtit mausteseos myllystä
n. 1,5 dl punaviiniä
n. 0,5 l lihalientä
loraus kuohukermaa
Valion valkosipulivoita paistamiseen
coktailtikkuja

Leikkaa paisti ohuehkoiksi siivuiksi ja nuiji ne vielä ohuemmiksi
Viipaloi chilipalot ohuiksi tikuiksi (poista siemenet)
Viipaloi Koskenlaskija n. pikkusormen paksuisiksi tikuiksi

Rouhi paistiviipaleille suolaa, pippuria ja yrttejä
Laita jokaiselle lihaviipaleelle muutama chilitikku sekä sulatejuustotikku
Rullaa kääryleeksi ja sulje coktailtikulla

Paista kääryleisiin hyvä väri paistinpannulla valkosipulivoissa (paista rullat 2-3 erässä)
Laita kääryleet kannelliseen uunivuokaan
Kaada pannulle viini ja anna kiehahtaa, kaada kääryleiden päälle
Lisää kääryleiden päälle lihaliemi

Laita kansi kiinni ja vuoka 200 asteiseen uuniin
Tarkkaile vuokaa ja kun alkaa kunnolla kuplia vähennä lämpö 175 asteeseen
Käännä kääryleet paiston aikana ainakin kerran ja lisää tarvittaessa nestettä
Kääryleet saavat kypsyä uunissa n. 2 tuntia

Tällä välillä voit valmistaa perunamuusin.

Kun kaksi tuntia on kulunut ota vuoka uunista
Poista coktailtikut kääryleistä ja laita kääryleet folioon odottamaan
Lisää paistoliemeen loraus kermaa ja kiehauta, tarkista maut ja lisää tarpeen mukaan

Nauti hyvässä seurassa kynttilänvalossa :)
Meillä oli nyt pieni kokoonpano, vain me aikuiset ja poika 15v.
Syötiin kuitenkin kaikki kääryleet ja joku taisi nuolla vielä kastikkeen rippeetkin, oli niin hyvää :)
Viininä oli portugalilainen Quinta da espiga, hurjan hyvä viini.


Jälkkäriksi syötiin vadelmamoussea, omista puskista kerätyistä vadelmista tehtynä.
Oli sopivan raikasta ja silti kermaista :)

Vadelmamousse

n. 400g pakastevadelmia
1 kuohukerma
200 g tuorejuustoa
n. dl tomusokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
vähän sitruunamehua

Sulata vadelmia jonkun aikaa, ei kuitenkaan aivan suliksi etteivät muussaannu
Vatkaa kerma vaahdoksi
Lisää kerman joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto sekä vaniljasokeri, sekoita hyvin
Lisää vadelmat ja hiukan sitruunamehua ja kääntele varovasti sekaisin


Loppu ilta menikin sohvalla makaillen ja hyvää leffaa katsellen, Kaukainen maa on niin hyvä, eikö :)


Laitan vielä kuvan viime viikolla valmistetusta ruuasta.
Valmiista ruuasta ei ole kuvaa, mutta tämä on uuniin menossa kuva :)

Laitan sen tänne siksi, kun ostin niin hyvää kanaa Naapurin maalaiskanaa.
Laatu on tosi hyvä ja aivan ihanaa, kun näissä tuotteissa ei ole kamalia marinaadeja, vaan ovat
kivasti pinta maustettuja.
 Tykkään todella!
Tämä ruoka on tehty kananpojan paistista, pakkauksessa on neljä paistia.
Lisäksi tarvitaan vaan esim. perunaa, porkkanaa, sipulia, purjoa, fenkolia.
Hyvää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria pinnalle ja uuniin tunniksi.
Helppo ja herkullinen ruoka, suosittelen.



Tänään meillä leivotaan vielä pullaa, kun tulin luvanneeksi :)

Ai niin, melkein unohtui, tällaisia paistelin yhtenä iltana, arvaatko mitä ovat?
Joulutorttuja :)



Mukavaa sunnuntain jatkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti