sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Syksyistä pataa

Perjantaina syötiin ihan parasta syysruokaa, riistapataa.
Perjantaisin kuuluu syödä jotain hyvää, se aloittaa mukavasti viikonlopun.

Mulla oli pitkä työpäivä takana, tosin ihan erilainen kuin yleensä.
Olin mukana arvioimassa ammattitutkinnon ruokanäyttöä, olipas mielenkiintoista ja kivaa.
Toivottavasti pääsen uudelleenkin :)

Riistapata

500g saksanhirven pakastettua käristelihaa
n. reilu puoli litraa tuoreita suppilovahveroita
2-3 salottisipulia
2 porkkanaa
voita
n. 3-4dl vettä
n. 1dl kermaa
suolaa, täyteläistä pippuriseosta
2 rkl Kikkoman soijakastiketta
tuoretta timjamia
maizenaa ,ruskea suuruste (tarvittaessa)

Ruskista kohmeinen liha voissa kuumalla paistinpannulla, muutamassa erässä
Mausta liha paistaessasi suolalla ja pippuriseoksella
Kaada pataan tai kattilaan
Kuullota sipulit, porkkanat ja timjami, lisää ne pataan
Käytä myös suppilovahverot nopeasti paistinpannulla voissa, mausta ja lisää pataan
Kaada joukkoon vesi
Hauduta padassa kannen alla n. tunti (lisää tarvittaessa vettä)

Suurusta pata maizenalla, jos haluat, ei kuitenkaan ole välttämätöntä
Lisää joukkoon kerma ja kikkoman
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita

Tarjoa hyvien, keitettyjen perunoiden esim. siikli tai puikula, kanssa.
Lisäksi tietysti puolukkahilloa ja lasillinen hyvää punaviiniä.
Tällä kertaa meillä oli viininä etelä-afrikkalainen Ostrich landing ja hyvää oli :)


Pitää lähteä pihalle haravoimaan lehtiä ja siivoamaan kasvihuonetta talvikuntoon.
Meillä on vielä kasvanut tomaatteja kasvihuoneessa, nyt pitää viimeiset hakea sisälle.
Yrtit ovat vielä kasvihuonessa hyväkuntoisia ja reheviä, pitänee kerätä kimppuja kuivumaan.
Siinäpä sitä puuhaa tälle sunnuntai iltapäivälle, heippa siis!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti