lauantai 27. syyskuuta 2014

Silakkapihvejä

Torstaina oli kauppaan tullut juuri erä tuoreita perattuja silakoita. Peratut silakat ovat niitä, joilta on pää ja sisälmykset poistettu, mutta selkäranka jäljellä. Ostin niitä, koska kilohinta on silakkafileisiin verrattuna kolme kertaa halvempi.
Kotona poistin silakoista selkärangan, joka lähtee ihan peukalo-etusormiotteella tosi helposti ja silakkafileet olivat valmiit.
Sitten vaan silakkapihvejä väsäämään.


Silakkapihvit

n. puolisen kiloa silakkafileitä
tuoretta tilliä
ruiskorppujauhoja
ruususuolaa, valkopippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Lado silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin
Rouhi fileille suolaa ja valkopippuria
Saksi silakkafileille runsaasti tilliä
Laita kaksi filettä päällekkäin, niin että nahkapuolet ovat ulospäin
Upota silakkapihvi ruiskorppujauhoihin molemmin puolin, niin että jauhoja tarttuu reilusti pintaan
Paista keskilämmöllä voi-rypsiöljyseoksessa molemminpuolin kauniin ruskeiksi n. 3 min. per puoli
(rasvaa saa olla pannulla melko reilusti, että tulee hyvä pinta, tarvittaessa kannattaa pannulle lisätä voita)


Tarjoa hyvien perunoiden ja raikkaan salaatin kera, nam!

Tänään meillä on pitsapäivä ja se aloitetaan aina tekemällä herkullinen tomaattikastike.
 Kastike saa muhia kattilassa n. tunnin ja on kyllä maukasta.
Tomaattikastike syntyy näistä aineista:




Mukavaa ja herkullista lauantaita kaikille!
Minä lähden katsomaan kantarelleja ja sitten pitsaa leipomaan, tomaattisoosi jo porisee :)

2 kommenttia:

  1. Tämä resepti tuli tarpeeseen :) Saa nähdä kokkaanko ensi viikolla ekan kerran itse tätä herkkua!

    VastaaPoista